Отборът на Сан Хосе Шаркс постигна драматичен успех над Лос Анджелис Кингс с 4:3 и го елиминира с 4-2 победи в серията от първия кръг на плейофите в Западната конференция на НХЛ.

Кайл Уелууд откри резултата за “акулите” след 2:58 минути игра, но Джъстин Уилямс изравни в 13:27 минута за 1:1 при числен превес за “кралете”. Все пак Джейсън Демерс върна гола аванс за Сан Хосе в 16:52 минута след асистенция на Павелски.

През втората част пък хокеистите на Лос Анджелис бяха по-дейни и след само 18 секунди игра изравниха за 2:2 чрез Райън Смит. “Акулите” обаче нямаха никакво намерение да се предават и за трети път в мача дръпнаха в резултата след попадение на Тревър Люис при числен превес на леда в 11:39 минута.

Победният гол за Сан Хосе падна в 2:22 минута на последната третина, а негов автор стана Джо Торнтън.

В същото време Тампа Бей Лайтнинг надви Питсбърг Пингуинс с 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) в мач номер 6 от четвъртфиналната плейофна серия между двата тима в Източната конференция и изравни резултата на 3-3 победи. Така всичко ще се реши в последния седми двубой, в който "пингвините" са домакини на “светкавиците”. Той ще се изиграе в нощта на сряда срещу четвъртък.

Всичко за плейфите в НХЛ - ТУК!