Двукратният световен шампион и пилот на Ферари Фернандо Алонсо заяви, че е щастлив от третото си място след днешното Гран при на Унгария. Испанецът допълни, че е очаквал по-слаб резултат, тъй като споредн него болидът на Скудерията не е конкурентноспособен на тези на Макларън и Ред Бул. 

"Мисля, че при такива атмосферни условия състезанието изглежда много дълго. Трябваше да сме много концентрирани. В началото бях много съсредоточен, но направих слаб старт. Мерцедес ни изпревариха и трябваше след това да се справям с тях. После пък се оказах зад Уебър и трябваше да се справям и с него. Това ми струва твърде скъпо", сподели Алонсо.

"Смятам, че можем да направим една доста добра втора половина на сезона. Развитието на болида ни напредна много и вече се борим за място на подиума, победи и пол позишън. Макларън също направиха крачка напред в развитието си и вече имат две поредни победи. Съжалявам само, че времето не бе много топло. Нашият болид се държи фантастично на високи температури и това щеше да е голям плюс. На нас ни трябва нещо "горещо". Трябва ни едно топло състезание. Дано през септември да го имаме", допълни испанецът. /БЛИЦ