Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо записа най-добър резултат по време на първите тестове на домашната писта на Ферари “Муджело”. Испанецът бе по-бърз от пилота на Ред Бул Марк Уебър с повече от секунда. Трето време даде пък френският пилот на Торо Росо Жан Ерик-Верн. В челната петица влязоха още Жером Дамброзио, който днес тества за тима на Лотус, и пилотът на Мерцедес Нико Розберг, който изостана от лидера Алонсо на 1.656 секунда.

“Ние можем да спечелим титлата дори и да нямаме най-бързата кола. При външни фактори като дъжд сме почти перфектен тим. Трябва да надграждаме състезание след състезание. Ако се представим зле в Барселона, това няма да означава край на сезона за нас”, сподели Алонсо пред италианския спортен ежедневник “Гадзета дело Спорт”. Така световният шампион от 2005 и 2006 година с Рено вдъхна повече увереност на колегите си във Ферари.

По време на тестове на “Муждело”, които ще продължат до края на седмицата, Скудерията ще се опита да направи някои подобрения по болидите си, за да се доближи максимално до лидерите от Ред Бул, Макларън и Мерцедес.