Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо не таи надежди, че тимът ще има шансове за победа в следващото Гран при на Турция, четвърти кръг от календара на Формула 1. Състезанието на пистата “Истанбул Парк” ще бъде на 8 май.

Скудерията изостава от основните си конкуренти през този сезон, като нито Фернандо Алонсо, нито колегата му Фелипе Маса успяха да се качат на подиума в някое от първите три състезания.

Алонсо вярва, че “черните кончета” ще имат прогрес по време на сезона, но в същото време призна, че не очаква големи подобрения в близките няколко седмици.

"Реалистично погледнато, не очаквам Ферари да има сили да победи Ред Бул и Макларън в Турция. Но трябва да се постараем да се доближим до тях", сподели испанецът.

"Ред Бул все още са напред пред останалите. В аеродинамичен и механичен аспект, нашият болид бе същият, който бе и в Малайзия. Мерцедес и Макларън имаха подобрения, като най-вероятно заради това бяха по-добри от нас. Ферари трябва да намери ядрото на проблемите си и да започне оттам", добави двукратният световен шампион. /БЛИЦ