Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо смята, че новите гуми на Пирели ще се отразят най-лошо на фаворитите за титлата. Според двукратния световен шампион бързото износване на сликовете ще доведе до много влизания в бокса и ще наложи промяна в тактиката, която сме виждали досега.
 
Алонсо заяви, че при тази ситуация в Скудерия трябва да бъдат най-бързи, без да мислят как да направят един стоп по-малко от преките си съперници.
 
Италианската компания разработи своите гуми по изискванията за по-бърза деградация в сравнение с тези на Бриджстоун от миналия сезон. Тогава често отборите успяваха да покрият почти цяла дистанция от състезанието с един комплект.
 
"От това, което видяхме досега, деградацията на новите сликове ще ни принуди да правим повече спирания в бокса. Това не ми харесва, защото смятам, че ще се отрази най-зле на фаворитите за титлата", заяви Фернандо.
 
"Ако беше футбол, това щеше да изглежда като дузпа за отборите на всеки половин час и Барселона и Реал (Мадрид) нямаше да скачат от радост от това решение. Гумите на Пирели вече са факт и те са еднакви за всички. Сега ще трябва да бъдем най-бързи, без да мислим как да направим един стоп по-малко от съперниците ни", добави испанецът.