Двукратният световен шампион и пилот на Ферари Фернандо Алонсо не вярва, че ще може да се пробори за някое от челните места в квалификацията преди Гран при на Китай тази неделя. Испанецът спечели Гран при на Малайзия преди 3 седмици, но самият той признава, че победата е дошла благодарение на дъжда, който се изсипа над пистата преди и по време на състезанието.

„Нищо не се е променило след Малайзия, така че очаквам тежък уикенд. Няма да има големи изненади, въпреки че всеки отбор е направил някакви подобрения по болидите си. Мисля, че ситуацията няма да се промени значително и предполагам, че нещата ще се развият подобно на предишните две състезания. Това означава, че ще ни е много трудно да се класираме за квалификация №3 в събота и в неделя ще се надяваме на добър старт и добър подбор на гуми”, сподели Алонсо преди Гран при на Китай.

“Също така можем да се надяваме на малко късмет, защото това е фактор, който всеки забравя. Видяхме, че той изигра голяма роля както в Австралия, така и в Малайзия, където можех да отпадна още на първия завой”, допълни испанецът.