Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо вече е в Мелбърн, където тази неделя ще бъде даден старт на сезон 2011 във Формула 1. Звездата на Ферари бе един от най-бързите пилоти в предсезонните тренировки и определи изминалата зима като много заета заради напрегнатата подготовка за очертаващата се тежка кампания.

"След Абу Даби нямаше много време да се разстройвам за начина, по който приключи сезон 2010. Трябваше веднага да запретна ръкави, за да започна работа по гумите за новата кола. Случилото се всъщност ме мотивира още повече и съм сигурен, че всички сме по-силни сега. Ферари е синоним на страст към надпреварите и сме твърдо решени да се преборим пак за победите", сподели Алонсо при пристигането си в Австралия.

"На последния тест в Барселона въведохме голям брой новости. А тук в Мелбърн ще сме с още по-нова версия на предното крило. Ще видим как ще бъде с него", каза Алонсо.

"Радвам се, че сезонът започва в Австралия, тук всичко е приятно. Надпреварите пък са изпълнени с инциденти и несигурност. Колата за сигурност обикновено играе сериозна роля. Спечелих тук през 2006 година. Още три пъти съм се качвал на подиума и се надявам пак да го постигна този уикенд", добави Фернандо Алонсо. /БЛИЦ