Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо заяви след днешната си победа в Гран При на Южна Корея, че все още не се чувства шампион. Испанецът каза, че ще се бори със зъби и нокти в оставащите два старта до края на сезона - в Бразилия и Абу Даби.

След днешния успех Алонсо събра 231 точки и е лидер при пилотите. Днес и двамата му основни претенденти от Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър отпаднаха. Уебър остана с 220 точки, а Фетел е четвърти с 206. На трето място излезе Люис Хамилтън (Макларън), който днес финишира втори на пистата "Йонгам".

"Нищо не се е променило. Знаехме, че с новата точкова система всичко може да се случи за едно състезание. Ако не завършиш, губиш 25 точки, което дава на преследвачите ти огромен шанс. Все още не съм спечелил титлата. Ще продължавам да се боря до финала в Абу Даби, както във всяко състезание досега", заяви Алонсо след финала.

"Лош късмет за Марк и Себастиан, но все още всичко може да се случи. Остават две състезания, а с шанс за титлата сме 4-5 пилоти. Да победя в първото състезание от Формула 1, проведено в Южна Корея, е невероятно за мен", каза още доволният Фернандо Алонсо. /БЛИЦ