Лидерът в генералното класиране на Формула 1 Фернандо Алонсо обяви, че се нуждае от още победи до края на сезона, за да спечели шампионската титла при пилотите. Испанецът има 37 точки аванс пред конкурентите си, но вярва, че ще бъде трудно да го запази.
 
“Ще бъде трудно да запазя този аванс, тъй като всички ще ме атакуват. Всичко може да се обърне, ако допуснем грешка само в едно състезание. Трябва да продължим да се развиваме и да работим за победи в надпреварите. Не можем да мислим за титлата с класиране на пето, четвърто място и дори само на място на подиума. Трябва да печелим стартове. 37 точки са нищо”, заяви Алонсо.
 
Испанецът призна, че Ферари ще има подобрения по болида си не само за предстоящото през уикенда състезания в Сингапур, но и за стартовете в Япония и Корея. 31-годишният двукратен световен шампион продължава да отказва коментари за името на бъдещия си съотборник при “черните кончета”. Както е известно, най-сериозен кандидат за това е мексиканецът Серхио Перес от Заубер.
 
“Не мога да коментирам нищо по темата. Всички информации са само вестникарски догадки. Имам много добри отношения със Серхио Перес, но такива са отношенията ми с всички останали пилоти във Формула 1”, заяви испанецът.