Челси срази Арсенал с 2:0 на „Емирейтс“ в лондонското дерби от втория кръг на английската Висша лига. Ромелу Лукаку (15) и Рийс Джеймс (35) реализираха головете за успеха на гостите.

Новата 100-милионна покупка на „сините“ Ромелу Лукаку ги изведе напред в резултата след четвърт час динамична игра. Белгийският национал овладя с гръб топката и даде пас за Матео Ковачич, който веднага комбинира вдясно за Рийс Джеймс. В това време Лукаку изпревари бранителите на Арсенал, а десният бек Джеймс му даде успореден пас и белгиецът се разписа на празна врата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Гостите продължиха да доминират след гола и в 35-ата минута удвоиха аванса си. Кай Хавертц задържа топката между двама футболисти на Арсенал край тъча и продължи вляво за Маркос Алонсо, който върна успоредно за Мейсън Маунт и той продължи пътя на топката надясно за Рийс Джеймс. Защитникът пък се разписа с кинжален удар във вратата на „артилеристите“.

Едва след час игра Арсенал стигна до най-добрата си възможност за гол. Пабло Мари върна с глава центриране от корнер за Роб Холдинг, а бранителят на "артилеристите" отправи удар с глава от близка дистанция и не намери целта. Четвърт час преди края Рийс Джеймс центрира в наказателното поле за Лукаку, който отправи мощен удар с глава, но Бернд Лено с една ръка предотврати сигурен гол в своята врата. В 87-ата минута Кай Хавертц получи подаване от Ромелу Лукаку и опита отблизо да прокара топката между краката на Лено, но германецът отрази удара.

След втората си победа Челси има пълен актив от 6 точки, а Арсенал е без нито една след две поражения.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕТО В АНГЛИЯ ВИЖ ТУК !!!