Роман Абрамович и ръководството на Челси взеха изключително интересното решение да се откажат от намерението си да намалят заплатите в клуба. „Сините“ планираха да въведат кризисна мярка по време на пандемията от коронавирус, за да ограничат финансовите си загуби.

Управата на лондончани преговаря с играчите за намаляване на заплатите им, а освен това се планираше кандидатстване за държавна финансова помощ за изплащане на възнагражденията на останалите служители на клуба.

В събота Абрамович и останалите ръководители са взели решение сами да финансират мултимилионните договори на футболистите и така бюджетът да бъде облекчен, а така няма да се наложи съкращаване на служители или намаляване на техните заплати. Интересното е, че пари ще се плащат и на временно наетите по време на мачове, въпреки че срещи от първенството не се играят.

Ще продължи и пълното финансиране на женския отбор. Освен това управата обяви, че ще върне парите на феновете с членски карти за всички мачове до края на сезона, които ще се играят пред празни трибуни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!