Собственикът на Челси Роман Абрамович е взел изключително важно решение за бъдещето на тима. 52-годишният руски милиардер е наредил уволнението на мениджъра Маурицио Сари, съобщават английските медии.

Търпението на Абрамович е свършило след загубата от Евертън (0:2) на „Гудисън Парк“ във Висшата лига. Очаква се „сините“ от Лондон ще потвърдят раздялата с италианския специалист по време на паузата за националните отбори, а първото име, което се спряга за негов заместник е това на Жозе Моуриньо. Специалния води тима на два пъти - от 2004 до 2007 година и от 2013 до 2015 година, а за последно бе начело на Манчестър Юнайтед до декември миналата година.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Както е известно, преди време Маурицио Сари участва в скандал с вратаря Кепа Арисабалага на финала за Купата на Лигата, загубен от Манчестър Сити след дузпи. Тогава испанският страж отказа да бъде сменен преди дузпите, а впоследствие бе глобен за реакцията си, въпреки че Сари обяви, че е станало недоразумение заради проблем с комуникацията между двамата. Вратарят показвал с жест, че може да продължи игра, а италианецът искал да го смени заради травма.

Челси се класира за 1/4-финалите в турнира Лига Европа и това донякъде свали напрежението около Сари, според британските медии Абрамович е категоричен, че е нужна промяна за постигането на основната цел – поне четвърта позиция във Висшата лига и класиране за Шампионската лига.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019