ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Редица легенди на английския футбол изразиха своята скръб след новината за кончината на бившия селекционер на националния отбор Тери Венебълс. Специалистът, който изведе „трите лъва“ до полуфиналите на Евро`96 почина на 80-годишна възраст след продължително боледуване.

Елитният Тотнъм, където Венебълс е бивш футболист и треньор, проведе минута с аплаузи преди началото на домакинския си мач срещу Астън Вила във Висшата лига.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

„Чувствам се опустошен от новината за смъртта на Тери Венебълс. Той беше най-добрият, най-иновативният треньор, с който съм имал привилегията да работя. Беше много повече от голям специалист. Тери беше човек на действието, очарователен, остроумен и голям приятел. Много ще ми липсва," заяви голмайсторът на Мондиал`86 Гари Линекер, който през 1986 г. е привлечен в Барселона именно от Венебълс.

„Изключително тъжна новина. Големият Тери Венебълс е починал. Почивай в мир, шефе. Дължа ти толкова много. Ти беше невероятен“, коментира легендарният нападател Алън Шиърър, който става голмайстор на Евро`96 под ръководството на Венебълс.

„Всеки футболист има слабост към треньора, който му е дал шанс, но за мен бързо стана ясно, че Тери Венебълс е невероятен и тактически превъзходен специалист. Умееше с лекота да се справя както с младите играчи, така и с големите звезди. Изключително позитивен човек, който създаде невероятна атмосфера в националния отбор. Именно тя допринесе за представянето на тима в един от най-паметните турнири в английската футболна история“, обяви настоящият селекционер на „трите лъва“ Гарет Саутгейт, който на Евро`96 пропуска решителната дузпа за Англия в полуфинала срещу Германия.

„Без съмнение това беше най-технически надареният треньор, който е имала Англия. Човекът, който ми даде шанс да играя за националния отбор. От моя гледна точка това е най-добрият английски треньор, с който съм работил през цялата ми кариера. Нуждаем се от повече специалисти като него. Всички в националния отбор бяхме много тъжни, когато реши да напусне след Евро`96. Никога след това в тима нямаше такава атмосфера, каквато той успя да създаде“, допълва бившият футболист на Англия и Манчестър Юнайтед Гари Невил.

„Изключително тъжен ден. Наздраве, шефе“, беше изключително краткият коментар на Пол Гаскойн, който работи с Тери Венебълс в националния отбор и Тотнъм.