Ливърпул спечели с 2:0 домакинството на Брентфорд и Арне Слот дебютира с победа на "Анфийлд" във Висшата лига.

Попаденията за "мърсисайдци" вкараха Луис Диас и Мохамед Салах.

В 13-ата минута домакините организира добра контраатака, която завърши с гол. Диого Жота овладя топката и напредна, с хубав пас изведе Луис Диас. Колумбиецът стреля силно и не остави шансове на Марк Флекен - 1:0.

Шест минути след това Диас подаде към Анди Робъртсън, който стреля в близкия ъгъл, нидерландецът този път спаси.

В 48-ата минута "мърсисайди" бяха близо до второ попадение. Робъртсън засече центриране и с глава насочи топката към горния десен ъгъл. Флекен обаче отново се намеси.

Малко след това и Алисон трябваше да демонстрира класата си. Нейтън Колинс отправи изстрел с глава, който бразилецът спаси.

В 65-ата минута Луис Диас можеше да вкара втория си гол в срещата. Неговият опит от наказателното поле обаче не навести мрежата заради уникално спасяване на Флекен.

Шест минути след това Ливърпул отбеляза втори гол. Диас този път се отчете с асистенция. Той изведе Мохамед Салах, който с техничен удар в десния ъгъл направи резултата 2:0.

В 82-ата минута резервата Коди Гакпо можеше да вкара трето попадение. В последния момент защитник отклони удара на нидерландеца в гредата.

"Червените" са с пълен актив от 6 точки от началото на сезона, след като спечелиха първия си мач срещу Ипсуич с 2:0. В следващия кръг за Ливърпул предстои първия сериозен тест, след като тимът ще гостува на Манчестър Юнайтед.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - 2 КРЪГ:  

24 август (събота):
Брайтън - Манчестър Юнайтед 2:1

Манчестър Сити - Ипсуич 4:1

Тотнъм - Евертън 4:0

Кристъл Палас - Уест Хям 0:2

Саутхемптън - Нотингам 0:1

Фулъм - Лестър 2:1

Астън Вила - Арсенал 0:2

25 август (неделя): 
Борнемут - Нюкасъл 1:1

Уулвърхемптън - Челси 2:6

Ливърпул - Брентфорд 2:0