Арсенал спечели с 2:1 гостуването на последния в класирането Хъдърсфилд в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. Така "артилеристите" запазиха дистанцията само от точка зад четвъртия Манчестър Юнайтед, който по-рано днес се наложи с 3:0 срещу Фулъм. 

Футболистите на Арсенал взеха добра преднина още до почивката. Алекс Иуоби в 16-ата минута и Александър Лаказет в 44-ата дадоха аванс на гостите. През второто полувреме домакините имаха сили са за почетно попадение. В последната секунда на мача чрез автогол на Сеад Колашинац се стигна до крайното 1:2. 

В друг мач от кръга Уест Хям изпусна победата при гостуването на Кристъл Палас - 1:1. "Чуковете" поведоха в 27-ата минута след гол от дузпа на Марк Нобъл, а домакините изравниха в 76-ата чрез Уилфрид Заха. Той стреля от малък ъгъл, топката се удари в крака на Диоп и не остави шансове на Фабиански. 

В същото време Кардиф успя да измъкне победата с 2:1 като гост Саутхемптън. Последните няколко минути в добавеното време на мача бяха драматични. Първо “светците” изравниха за 1:1 в 91-ата минута с гол на Джак Стивънс, но в 93-ата резервата Кенет Зохоре донесе победата на уелсците, които с успеха изплуваха от дъното и вече са 15-ти с 25 точки. Саутхемптън е на 17-ото място с 24.

Преди това Сюлеймане Бамба бе дал аванс на Кардиф с попадение в 69-ата минута. 

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019