ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Арсенал и Фулъм завършиха при 2:2 в лондонско дерби от третия кръг на Висшата лига.

Фулъм излезе напред в резултата след едва 58 секунди игра. При изнасянето на топката Букайо Сака сгреши и я подари на Андреас Перейра, който видя, че Аарън Рамсдейл е излязъл напред и с хубав удар го преодоля – 0:1.

В 18-ата Габриел Мартинели можеше да отбележи изравнително попадение, след като нанесе силен удар по земя от границата на наказателното поле, но Бернд Лено успя да се справи с изстрела.

Три минути след това Букайо Сака стреля от пряк свободен удар, но уцели стената.

В 22-рата минута Раул Хименес стреля от воле от границата на наказателното поле след рикошет, Рамсдейл обаче внимаваше и с отлична намеса изби топката.

В 31-вата минута удар на Сака с глава премина встрани от вратата. Минута след това Габриел Мартинели си освободи пространство за удар, но бе спрян от Бернд Лено.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В 43-ата минута попадение на Мартин Йодегор не бе признато заради засада, а минута след това норвежецът стреля от дистанция към горния десен ъгъл, но Лено отново го отказа с превъзходно спасяване.

Арсенал започна активно втората част, като в 48-ата минута Букайо Сака направи страхотен пробив, преодоля двама защитници и нанесе удар от точката за дузпата, който обаче нямаше необходимата сила и Лено улови без проблеми.

Десет минути след това дълъг пас намери Мартин Йодегор, който реши да тества Лено от дистанция, но германският страж отново се намеси добре.

В 67-ата минута Кени Тете направи безумен шпагат в краката на Фабио Виейра в наказателното поле. Това доведе до дузпа, която Букайо Сака хладнокръвно изпълни след триминутно забавяне и в 70-ата резултатът стана 1:1.

Само три минути след това „артилеристите“ стигнаха до пълен обрат. След отлична многоходова комбинация Фабио Виейра намери Еди Нкетия, който стреля право в мрежата на Фулъм – 2:1.

В 83-ата минута Калвин Баси получи втори жълт и респективно червен картон и гостите останаха с човек по-късно.

Въпреки численото неравенство, Фулъм успя да се добере до изравнително попадение. Харисън Рийд центрира от корнер и намери Жоао Палиня, който бе изпуснат от отбраната на Арсенал и засече топката в долния десен ъгъл за крайното 2:2.

До края на срещата двата тима си размениха по едно много чисто положение, но двамата вратари - Аарън Рамсдейл и Бернд Лено, се справиха с напрегнатите ситуации.

Арсенал е на второ място в класиране с равен брой точки с лидера Тотнъм, докато Фулъм е на 11-а позиция с 4.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК! 

Всички мачове от третия кръг за днес:
Борнемут - Тотнъм 0:2
Арсенал - Фулъм 2:2
Брентфорд - Кристъл Палас 1:1
Евертън - Уулвърхямптън 0:1
Манчестър Юнайтед - Нотингам Форест 3:2
19:30 часа, Брайтън - Уест Хям