Арсенал временно оглави класирането на Висшата лига, след като в мач от 10 кръг се наложи с 4:1 над Съндърланд като гост. Така тимът на Арсен Венгер записа 14-и пореден мач без загуба (11 победи), докато „черните котки“ продължават без успех от началото на сезона и напрежението върху мениджъра Дейвид Мойс се покачи.

Убедителният успех на лондончани със сигурност ще им донесе повече самочувствие преди предстоящия във вторник мач срещу Лудогорец от Шампионската лига на стадион „Васил Левски“.

Алексис Санчес даде аванс на Арсенал в 19-ата минута, когато с глава засече центриране на Алекс Окслейд-Чембърлейн. След това „артилеристите“ имаха претенции за дузпа за фаул срещу Санчес.

Вместо това домакините получиха право да изпълнят дузпа в 65-ата минута, след като Петър Чех събори Дънкан Уотмор в наказателното поле. Джърмейн Дефоу не сбърка при удара си от бялата точка.

Арсенал обаче набързо възстанови предимството си на терена и вкара три гола в рамките на 6 минути и 20 секунди. В 71-ата минута резервата Оливие Жиру вкара гол с първото си докосване до топката. Пет минути по-късно французинът беше точен с глава след центрираре на Месут Йозил от корнер, а малко след това Алексис Санчес оформи крайния резултат.

Победата изкачи Арсенал временно на първото място в класирането с 23 точки. Манчестър Сити и Ливърпул са на втора и трета позиция с 20, но имат мач по-малко. Съндърланд е последен с едва две точки за 10 мача от началото на сезона.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!