Италианският национал Рикардо Калафиори вече може да се счита за футболист на Арсенал. 22-годишният защитник пристигна в Лондон и премина успешно медицинските прегледи. 

"Топчиите" ще платят 42 милиона паунда за него, но не всички пари ще отидат в Болоня, който държеше правата му. Около половината от сумата е за предишния му клуб Базел. 

Очаква се през уикенда италианският национал да се присъедини към новите си съотборници в САЩ, където Арсенал води предсезонна подготовка. В неделя рано сутринта (3:00 часа българско време) възпитаниците на Микел Артета имат контрола с Манчестър Юнайтед, а на 1 август ще срещнат и Ливърпул.

Калафиори е универсален бранител, тъй като може да действа както в сърцето на защитата, така и като ляв бек. Той бе с ключов принос за страхотното представяне на Болоня през миналия сезон в Серия "А". Тимът се класира за Шампионска лига за първи път от шест десетилетия. Така италианският национал, който бе най-добрият играч на "адзурите" на Евро 2024, ще се превърне в първото попълнение на Арсенал през това лято. Той беше в удължена ваканция заради участието си на турнира в Германия, където бившите европейски шампиони отпаднаха на 1/8-финалите от Швейцария.