Арсенал победи Манчестър Сити с 2:1 след продължения на „Уембли” се класира за финала на турнира за Купата на Англия – ФА Къп, където ще спори за трофея с градския си съперник и фаворит за титлата Челси. „Сините” елиминираха ден по-рано Тотнъм след 4:2 на същия този стадион. Серхио Агуеро (62) даде аванс на Сити, а Начо Монреал (71) и Алексис Санчес (100) донесоха успеха на "топчиите".

„Гражданите” бяха по-активни през първата част, а в средата на нея Давид Силва напусна принудително с контузия и на негово място в игра влезе Рахим Стърлинг.

В 40-ата минута Сити вкара гол, но страничният рефер сигнализира, че кълбото е напуснало очертанията на игрището при паса на Лерой Сане, а това не беше потвърдено на телевизионните повторения. Малко преди края на полувремето Алексис поиска дузпа за задържане на Навас, но съдията не посочи бялата точка.

След почивката „артилеристите” изравниха играта, но въпреки това в 62-ата минута Яя Туре изведе Серхио Агуеро сам срещу вратаря Петър Чех и аржентинецът даде преднина на Сити. Две минути след това Йозил можеше да изравни, но не намери очертанията на вратата.

В 71-ата минута Начо Монреал изравни за 1:1, реванширайки се за това, че бе надбяган от Ауеро при гола на „гражданите”. До края на редовните 90 минути Яя Туре и Фернандиньо от Сити уцелиха гредите, а Дани Уелбек пропусна да се разпише във вратата на Клаудио Браво.

„Топчиите” бяха по-свежи в продълженията и заслужено стигнаха до пълен обрат с гол на Алексис Санчес в 100-ата минута. Секунди преди това мениджърът на „гражданите’ Хосе Гуардиола Пеп беше извадил Агуеро за сметка на халфа Фабиан Делф. Холдинг и Уелбек също бяха близо до гол за „артилеристите” в първото продължение, но пропуснаха.

Сити стана първият тим, който се възползва правилото за четвърта смяна, която може да се прави в продълженията - в 105-ата минута нападателят Ихеаначо се появи в игра на мястото на Рахим Стърлинг. Нигериецът обаче също не успя да помогне на съотборниците си да стигнат до изравняване и евентуално дузпи.

ВСИЧКО ЗА ФА КЪП - ТУК !!!