Арсенал официално обяви привличането на халфа Хенрих Мхитарян от Манчестър Юнайтед като част от сделката за чилийския нападател Алексис Санчес, който преминава при „червените дяволи”.

29-годишният арменски национал има 39 участия и 5 гола за Манчестър Юнайтед, с чийто екип триумфира в Лига Европа през миналия сезон. Той е капитан на арменския национален тим и негов голмайстор на всички времена. Халфът стартира кариерата си в Пюник (Ереван), а след това играе в Украйна за Металург (Донецк) и Шахтьор (Донецк), с чийто екип записва 72 мача и печели три пъти шампионската титла на страната. През 2013 година Мхитарян преминава в Борусия (Дортмунд), като за вестфалци регистрира 90 участия в Бундеслигата и печели с тях Купата на Германия през 2014 година.

„Много съм щастлив, че успяхме да финишираме сделката. Щастлив съм, че съм тук. Една мечта става реалност, защото винаги съм мечтал да играя за Арсенал. Сега вече съм тук и ще дам най-доброто от себе си за този клуб да създаден история”, заяви Хенрих Мхитарян пред официалния сайт на „топчиите”.

„Хенрих е комплексен играч. Той създава шансове и се защитава добре. Трябва да кажа, че той е играч, който има всички необходими качества”, допълни пък мениджърът Арсен Венгер.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА