Арсенал победи втородивизионния Лийдс с 1:0 на свой терен в последния мач от третия кръг на турнира за Купата на Англия - ФА Къп. Рийс Нелсън (55) реализира гола, който класира „топчиите“ за 1/16-финалите, където те ще срещнат Борнемут.

Това бе втори пореден домакински успех за „артилеристите“ под ръководството на новия им мениджър Микел Артета, след като преди няколко дни се наложиха с 2:0 над Манчестър Юнайтед.

Големите отсъстващи от състава на домакините бяха вратарят Бернд Лено, заменен от Емилиано Мартинес, Лукас Торейра и Пиер-Емерик Обамеянг. Атаката водеха Александре Лаказет и Никола Пепе, а зад тях бе поставен Месут Йозил.

През първата част гостите тотално надиграха Арсенал и можеха да водят убедително, ако не бяха пропуските на Бамфорд, Алиоски и Готс след добри намеси на Мартинес. Веднъж и гредата помогна на стража на лондончани след удар на Бамфорд. Отборът на Марсело Биелса отправи цели 15 удара по посока вратата на „топчиите“ за едно полувреме, а този сезон това се бе удавало само на лидера във Висшата лига Ливърпул и то на "Анфийлд".

След почивката домакините бяха преобразени и в 50-ата минута след удар на Лаказет топката срещна гредата. Пет минути по-късно Рийс Нелсън се възползва от рикошет в Калвин Филипс и от няколко метра не сбърка за 1:0.

Попадението успокои и „топчиите", които заиграха по-уверено. В 65-ата минута Лаказет претендираше, че е бил фаилиран в наказателното поле от Гаетано Берарди, но сигнал за дузпа не последва. До края на мача не се случи нищо изненадващо и Арсенал се класира за следващата фаза.