Арсенал ликува като носител на Къмюнити Шилд, след като в спора за трофея се наложи над Челси с 4:1 след дузпи. Редовното време завърши при резултат 1:1, като „сините“ завършиха мача с човек по-малко заради червения картон на Педро малко преди края на редовното време. За „артилеристите“ това е 15-и път, в който клубът печели трофея и трети за последните четири години.

Срещата не започна добре за тима на Арсен Венгер и френският мениджър на Арсенал трябваше да прави принудителна смяна още в 32-ата минута, след като Пер Мертезакер получи удар в главата. В началото на второто полувреме Челси откри резултата. След разбъркване пред вратата на Петър Чех при изпълнение на корнер Виктор Моузес се разписа след асистенция на Гари Кейхил.

Десет минути преди края „сините“ се оказаха с човек по-малко, след като Педро получи директен червен картон заради опасно влизане в краката на Елнени. При изпълнението на наказателния удар последва центриране на Гранит Джака и новото попълнение на „артилеристите“ Сеад Колашинац, който влезе в игра на мястото на Мертезакер, се разписа с глава.

Редовното време завърши при резултат 1:1 и според правилата се стигна до директно изпълнение на дузпи, които бяха проведени по новата формула – АББА. При тях решителни се оказаха пропуските за Челси на Тибо Куртоа и новото попълнение Алваро Мората. Нито един от играчите на Арсенал не сбърка и така тимът на Арсен Венгер триумфира с трофея.

АРСЕНАЛ – ЧЕЛСИ 4:1 след дузпи
(1:1 в редовното време)
0:1 Виктор Моузес (47), 1:1 Сеад Колашинац (82)

При дузпите: 0:1 Кейхил, 1:1 Уолкът, 2:1 Монреал, Куртоа – пропуска, Мората – пропуска, 3:1 Окслейд-Чембърлейн, 4:1 Жиру

Арсенал: Чех, Холдинг, Мертезакер (32-Колашинац), Монреал, Белерин, Елнени, Джака, Окслейд-Чембърлейн, Уелбек (87-Нелсън), Айоби (67-Уолкът), Лаказет (66-Жиру)
Резерви: Оспина, Жиру, Уолкът, Мейтленс-Найлс, Колашинац, Нелсън, Уилок
Мениджър: Арсен Венгер

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Давид Луис, Кейхил, Моузес, Фабрегас, Канте, Алонсо (79-Рюдигер), Вилиан (82-Мусонда), Педро, Батшуай (74-Мората)
Резерви: Кабайеро, Рюдигер, Мората, Мусонда, Кристенсен, Скот, Бога
Мениджър: Антонио Конте

Лондон, „Уембли“
Съдия: Робърт Медли
Жълти картони: Белерин (Арсенал); Аспиликуета, Алонсо, Вилиан (Челси)
Червен картон: 80-Педро (Челси)