Арсенал спечели с 2:1 при гостуването си на Нотингам от 22-ия кръг на Висшата лига и се доближи на две точки от върха.

"Артилеристите" доминираха през първото полувреме, но не създадоха чисти голови ситуации. В 44-ата минута на срещата Букайо Сака получи топката на добра позиция в наказателното поле, но бившият вратар на „топчиите“ Мат Търнър го отказа, избивайки в корнер.

След почивката в 53-ата минута Букайо Сака се оказа непокрит в наказателното поле и нанесе опасен удар, който със сетни сили бе спасен от Мат Търнър. Четири минути по-късно Габриел Жезус получи топката и нанесе рязък удар, но прати топката в левия страничен стълб.

В 65-ата минута Арсенал все пак поведе, след като Олександър Зинченко проби добре отляво в наказателното поле и намери непокрития Габриел Жезус, който от малък ъгъл прати топката в мрежата за 0:1. Само седем минути по-късно „артилеристите“ отбелязаха и второ попадение, с което си решиха всичко. Арсенал организира бърза контраатака след грешка на Гонсало Монтиел, Габриел Жезус намери Букайо Сака, а той с диагонален удар удвои аванса на гостите.

В 89-ата минута Нотингам върна едно попадение. Гонсало Монтиел получи дълго подаване и свали топката за Тайво Авоний, който се възползва от неразбирателство между защитниците на Арсенал и прати топката в мрежата за 1:2. Въпреки натиска на домакините в края, повече голове не паднаха.

След успеха "артилеристите“ се качиха на второто място във временното класиране с 46 точки, на две зад лидера Ливърпул и три пред Манчестър Сити, който е с два мача по-малко. Норингам е 16-и с 20 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!