Арсенал е получил офциална от арабския гранд Ал Насър за габонския национал Пиер-Емерик Обамеянг. Тимът от Саудитска Арабия иска да привлече нападателя под наем, със задължение за откупуването през лятото, твърди журналистът на CBS Джеймс Бендж.

Отборът от Рияд се надява да вземе Обамеянг под наем до края на сезона, като след това ще бъде задължен да подпише с нападателя за сумата от 8 милиона евро.

Както е известно, Обамеянг беше лишен от капитанския пост в Арсенал миналия месец и беше оставен да тренира отделно от първия отбор. След това нападателят се присъедини към Габон за Купата на африканските нации, но бързо се завърна в Англия след прекаран COVID-19 и усложнения. Нападателят е вкарал 4 гола в 14 мача от Висшата лига през настоящия сезон.

Обамеянг обаче бе категоричен, че е минал всички задължителни прегледи, които са показали, че няма сърдечни лезии, каквито слухове се появиха.

"Върнах с Лондон за допълнителни прегледи и съм щастлив да каза, че сърцето ми е абсолютно наред и съм напълно здрав. Наистина оценявам всички съобщения в последните няколко дни", обясни бившият капитан на "топчиите".