ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Арсенал официално потвърди рекордната сделка с привличането на Деклан Райс от Уест Хям.

"Артилеристите" платиха над 100 милиона за 24-годишния полузащитник, с което той изпревари досегашния №1 Джак Грийлиш (от Астън Вила в Манчестър Сити) за най-скъп трансфер на англичанин във Висшата лига.

Арсенал представи Райс в видео в социалните мрежи във заглавие "Започва нова глава".

В официалния сайт на клуба пък има изказвания на спортния директор Еду и мениджъра Микел Артета след сделката.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Те определят новото попълнение, което ще получи №41 в тима като "доказан играч с фантастични умения".

"Положихме много усилия и сме изключително щастливи, че Деклан се присъединява към нас. Той ще подсили отбора ни и ще се впише добре към тима", заяви Еду.

Артета допълни: "Райс е изключителен талант, който се представя на много високо ниво в Англия от няколко сезона. Само на 24 години е, а има голям опит. Поема отговорност и имаше водеща роля в спечеления наскоро европейски трофей от Уест Хям" (б.р. Лигата на конференциите 2:1 срещу Фиорентина").

Най-скъпият английски трансфер в историята на Висшата лига също говори пред официалния сайт на Арсенал.

"Гледам как се развива Арсенал през последните сезони и всичко е впечатляващо. Не само последната кампания, а дори и предните. Те завършиха тогава пети, но можеше да се види, който Микел Артета иска да интегрира. През миналата кампания бяха прекрасни, като се справиха с почти всички отбори, освен Манчестър Сити“, каза той пред сайта на Арсенал.

„За мен значи много това как Микел работи, колко млад е съставът, енергията, която има в клуба. Знам и колко е важно това за феновете. Аз съм играч, който е „гладен“ за успехи, така че се надявам следващите години да са добри за клуба. Впечатляващо е как Артета работи с футболистите, не само на терена, а и от психологическа гледна точка. Това може да се види и в сериала в Amazon. Той подобрява играчите и беше огромен фактор да премина в Арсенал. Вярвам, че ще изведе най-доброто от мен и ще достигна ново ниво, така че се радвам, че ще работим заедно“, сподели още най-скъпата покупка в историята на Арсенал.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!