Арсенал разби гостуващия полупрофесионален тим и лидер в пета дивизия Линкълн Сити с 5:0 в среща от 1/4-финалите на турнира ФА Къп - Купата на Англия. Така „топчиите” се класираха за 1/2-финалната фаза на надпреварата, опитвайки частично да се реваншират на феновете си след двете унизителни загуби от Байерн с по 1:5 и отпадането на 1/8-финалите на Шампионската лига.

Гостите се представиха много добре през първата част на „Емирейтс”, въпреки че още в 14-ата минута удар на Тио Уолкът бе избит от Фарман и след това топката срещна гредата. „Дяволчетата" имаха своя шанс на поведат в 29-ата минута, когато Арнолд проби отляво, преодоля Косиелни и шутира в далечния ъгъл, но Петъ Чех спаси.

В добавеното време на първото полувреме Тио Уолкът (45+1) извее „артилеристите” напред в резултата след асистенция на Киърън Гибс при разбъркване в наказателното поле след центриране от корнер.

След почивката Оливие Жиру (53) удвои аванса на домакините след пас на Ектор Белерин, а пет минути по-късно Уотърфол си вкара автогол. От този момент мачът се доиграваше, а „топчиите” вкараха още две попадения, дело на Алексис Санчес (72) след пас на Месут Йозил и Аарън Рамзи (75). Последният гол бе след асистенция на Алексис Санчес.

ВСИЧКО ЗА ФА КЪП - ТУК !!!