Арсенал стигна трудно до победа с 2:1 при визитата си на втородивизионния Престън Норд Енд и се класира за 1/16-финалите на турнира ФА Къп – Купата на Англия. Калъм Робинсън (7) изведе домакините напред в резултата, а Аарън Рамзи (46) изравни. В самия край Оливие Жиру (89) вкара за пълния обрат и се превърна в герой за "топчиите", класирайки ги напред в надпреварата.

Домакините изненадващо поведоха още в 7-ата минута, когато Калъм Робинсън получи топката от Джордан Хъгил и преодоля вратаря на „топчиите” Давид Оспина за 1:0. До края на полувремето „артилеристите” имаха инициативата и се опитаха да отвърнат на удара, но не успяха да огорчат уелският страж на Престън Норд Енд Крис Максуел.

Веднага след почивката уелският национал Аарън Рамзи изравни за „топчиите” след асистенция на Алекс Айоби. Гостите продължиха да доминират и да търсят пълния обрат. Така в 77-ата минута „артилеристите” стигнаха до нов гол чрез Оливие Жиру. Попадението на французина обаче бе отменено заради засада.

Упоритостта на „топчиите” даде резултат в 89-ата минута, когато Оливие Жиру отново вкара топката в мрежата след асистенция на Лукас Перес и този път голът му бе напълно редовен за пълния обрат 2:1 в полза на гостите. В последните секунди Дани Уелбек можеше да вкара трети гол за "артилеристите", но Крис Максуел спаси и изби топката в корнер.

Така Арсенал преодоля трудно третия кръг и продължи към 1/16-финалите на надпреварата за купата на страната.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКА ЗА ФА КЪП