Бившият треньор на Байерн Карло Анчелоти би трябвало да наследи Арсен Венгер в Арсенал, твърди италианското издание Corriere dello Sport.

Според изданието 58-годишният италианец вече се е разбрал с „артилеристите” и ще поеме тима от лятото. Договорът на Анчелоти ще бъде за 4 години, в които италианският специалист ще получи 40 милиона евро като заплата.

Карло Анчелоти бе освободен от Байерн в края на септември и тогава обяви, че до края на сезона няма да се ангажира с нито един тим. Ако той поеме Арсенал, това ще означава край на ерата Венгер в клуба. 68-годишният французин е начело на „топчиите” вече почти 22 години. Той е поставен под жестока критика още от миналата година, а продължаването на договора му до 2019 година дойде като изненада.

Арсенал стана шампион на Англия за последно през 2004 година, а с резултатите през настоящия сезон е напълно реално отново да пропусне участие в Шампионската лига.

За Анчелоти „топчиите” биха били втора спирка в Англия .Между 2009 и 2011 година той бе начело на Челси, извеждайки лондонския тим до титлата през 2010 година.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА