Арсенал и борещия се за оцеляването си в елита Фулъм завършиха 1:1 на „Емирейтс“ в лондонския сблъсък от 32-ия кръг на английската Висша лига. Джош Маджа (59-дузпа) изведе гостите напред в резултата, но в последните секунди Еди Нкетия (90+7) изравни.

Още във 2-ата минута Ектор Белерин комбинира с Александре Лаказет и френският нападател видя зад отбраната Габриел Мартинели, който опита да прехвърли стража на гостите Ареола и го стори, но топката излезе в аут. Пет минути след това Ареоло отрази нов удар на Мартинели.

В 21-ата минута Маджа от гостите шутира от дистанция, а топката рикошира, след което премина на сантиметри край страничната греда. Минута по-късно Мартинели подаде за Смит Роу, който шутира силно от 25 метра, но шутът отново бе неточен.

В 40-ата минута Арсенал реализира гол след чудесна атака. Белерин центрира топката, а Себайос с глава засече и я прати във вратата на Ареола, но след намесата на ВАР се видя, че Букайо Сака е бил в засада при изграждането на атаката и попадението не бе зачетено.

След почивката в 55-ата минута Сака задмина с лекота Аина и нахлу в наказателното поле на Фулъм, след което центрира от малък ъгъл, но вместо това се получи удар, който рикошира в гредата на гостите и топката излезе аут. Две минути след това Фулъм получи дузпа, след като Габриел Магаляеш настъпи Марио Лемина. Ситуацията бе прегледана с ВАР и дузпата потвърдена, а Джош Маджа прати топката под напречната греда на Мат Райън за 0:1.

„Артилеристите“ се активизираха и в 71-ата минута бяха много близо до това да изравнят резултата. Смит-Роу изведе зад отбраната на гостите Мартинели, който задмина вратарят Ареола, но отиде до аутлинията и центрира за Пепе. Последният отправи удар с глава, но стражът на гостите направи зрелищно спасяване.

Арсенал опита да притисне своя съперник, който разчиташе на контраатаки. В добавеното време Мартинели шутира силно отблизо към вратата на Ареола, но вратарят се намеси добре. В 95-ата минута удар на Букайо Сака бе блокиран от Харисън Рийд. В последните секунди вратарят Мат Райън атакува топката при корнер и прати топката надясно за Себайос, който стреля. Ареола спаси, но Еди Нкетия направи добавка за крайното 1:1. Редовността на попадението бе преразгледано от ВАР, но този път нямаше нарушения на правилата.

След равенството Арсенал остана на деветото място с 46 точки. Фулъм пък е първият отбор в опасната зона, заемайки 18-ото място с 27 точки, изоставайки на 6 зад 17-ия Бърнли.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА