Арсенал излъга у дома Уест Хям с 1:0 в лондонския сблъсък от 29-ия кръг на английската Висша лига и се доближи само на 5 точки от четвъртата позиция, даваща право на участие в Шампионската лига.

Влезлият като резерва Александре Лаказет (78) реализира победния гол за „артилеристите“ след асистенция на Месут Йозил и намесата на ВАР. Първоначално попадението не бе признато заради вдигнат флаг за засада на Йозил, но няколко минути по-късно след сигнал от ВАР съдията Мартин Аткинсън призна гола. Така „топчиите“ записаха трета поредна шампионатна победа и са девети с 40 точки, само на 5 зад четвъртия Челси. „Чуковете“ са 16-и с 27 точки и само заради по-добрата си голова разлика не са в зоната на изпадащите.

Шефилд Юнайтед надви гостуващия Норич с 1:0 след гол на Били Шарп (36) и е шести с 43 точки. „Канарчетата“ остават на дъното с 21 точки.

В други срещи от кръга Кристъл Палас излъга борещия се да не изпадне Уотфорд с 1:0, петият Уулвърхемптън завърши 0:0 с Брайтън, а Нюкасъл спечели с 1:0 при визитата си на Саутхемптън.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ 29 КРЪГ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА ДО МОМЕНТА: