ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Арсенал надви трудно Манчестър Юнайтед с 3:1 след два гола в добавеното време на "Емирейтс" в дербито от четвъртия кръг в английската Висша лига. Маркъс Рашфорд (27) изведе гостите напред в резултата, но секунди по-късно Мартин Йодегор (28) изравни. След почивката ВАР отмени дадена дузпа за домакините в 59-ата минута и гол на Алехандро Гарначо за гостите в 87-ата минута заради тънка засада. В добавеното време Деклан Райс (90+6) вкара първия си гол с екипа на "топчиите" след рекордния му трансфер от Уест Хям и им донесе трите точки.

"Артилеристите" започнаха по-дейно срещата и в първия четвърт час пропуски направиха Габриел Мартинели и Кай Хавертц, като ударът на първия още в 3-ата минута бе блокиран от Бруно Фернандеш, а този на германеца десет минути по-късно не намери целта. Шест минути по-късно Сака центрира от корнер, а Деклан Райс се извиси над всички и стреля с глава, но неточно.

В 27-ата минута Кристиан Ериксен изведе вляво Маркъс Рашфорд в опразнената зона при нападението на гостите. Англичанинът остана срещу двама бранители на Арсенал, финтира ги с чукване надясно, след което отправи прецизен изстрел към вратата на Рамсдейл, който докосна леко топката, но тя с помощта на гредата влезе в мрежата му за 0:1. Секунди по-късно в ответната атака капитанът Мартин Йодегор възстанови равенството за 1:1 след асистенция на Габриел Мартинели, който бе изведен по лявото крило от Нкетия.

В добавеното време от първата част Букайо Сака шутира след корнер, но топката срещна глава на защитник на Манчестър Юнайтед.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Девет минути след почивката първо Антони Марсиал шутира, но Аарън Рамсдейл реагира, след което опит на Рашфорд не намери очертанията на вратата. Малко преди да бе изминал час игра от двубоя Аарън Уан-Бисака събори Кай Хавертц в наказателното поле на "червените дяволи" и реферът Тейлър посочи бялата точка за домакините. Ситуацията беше преразгледана чрез ВАР и съдията отмени дузпата.

Арсенал продължи да притиска съперника, а удар на Йодегард беше уловен от Андре Онана. В 66-ата минута дебют за Юнайтед направи многомилионната покупка - Расмус Хойлунд, който зае мястото на Антони Марсиал, а Лисандро Мартинес напусна с травма, като беше заменен от Хари Магуайър. Минута по-късно Габриел Мартинели отправи много добър изстрел от средна дистанция сред купа от играчи на Ман Юнайтед, но не принуди Онана да прави спасяване.

В 72-рата минута Рашфорд проби до самата аутлиния, след което потърси подаване пред вратарското поле. Хойлунд опита да стигне до топката, но не успя, тъй като там имаше твърде много играчи в червено. Пет минути след това Артета предприе тройна смяна - Жезус, Виейра и Томиясу замениха Нкетия, Хавертц и Зинченко. В 80-ата минута Мартин Йодего намери на изключително чиста позиция Букайо Сака, който шутира, а Онана с тяло парира удара му.

Манчестър Юнайтед стигна до гол в 87-ата минута, когато Алехандро Гарначо се измъкна зад отбраната на "топчиите" и преодоля Рамсдейл, но след намесата на ВАР попадението не бе зачетено заради много тънка засада.

В шестата минута от добавеното време домакините изпълниха корнер, а топката се озова в тотално непокрития Деклан Райс и най-скъпата покупка в историята на Арсенал овладя с гърди, след което отправи силен удар от малък ъгъл. Онана опита да се намеси, но топката премина зад гърба му за 2:1. Гостите веднага се втурнаха в атака да връщат гола, но в 11-ата минута от добавеното време Фабио Виейра видя втурналия се напред Габриел Жезус, а бразилецът финтира Диого Далот, след което оформи крайното 3:1 в полза на "артилеристите".

След третия си успех за сезона "топчиите" излязоха пети във временното класиране с 10 точки. "Червените дяволи" допуснаха втора загуба и са 11-и с 6 точки.

В следващия кръг от Висшата лига Арсенал гостува на Евертън, докато Манчестър Юнайтед посреща Брайтън.

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 3:1
0:1 Маркъс Рашфорд (27), 1:1 Мартин Йодегор (28), 2:1 Деклан Райс (90+6), 3:1 Габриел Жезус (90+11)

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко, Райс, Йодегор, Хавертц, Сака, Нкетия, Мартинели
Мениджър: Микел Артета

Ман Юнайтед: Онана, Уан-Бисака, Линдельоф, Мартинес, Далот, Каземиро, Ериксен, Фернандеш, Антони, Марсиал, Рашфорд
Мениджър: Ерик Тен Хаг

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!