ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Арсенал срази Челси с 3:1 в лондонско дерби от 34-ия кръг на английската Висша лига и се върна към победите след четири мача без успех, изкачвайки се отново на върха във временното класиране. „Топчиите“ стигнаха до успеха у дома след два гола на Мартин Йодегаард (18, 31) и един на Габриел Жезус (34), докато точен за „сините“ бе Нони Мадуеке (65), но те регистрираха шеста поредна загуба под ръководството на временния мениджър Франк Лампард във всички турнири.

Домакините поведоха в резултата в 18-ата минута, когато Гранит Джака подаде добре към Мартин Йодегаард. Норвежецът стреля силно и след рикошет в напречната греда, топката влезе във вратата на Кепа Арисабалага.

В 25-ата минута Челси пропусна добра възможност, когато Бен Чилуел получи пространство в наказателното поле и стреля, но Арън Рамсдейл спаси прекрасно.

Точно след изтичането на половин час игра Йодегаард бе на точното място в точното време за да направи добавка след подаване на Джака за 2:0. Три минути по-късно се получи разбъркване в наказателното поле на Челси, като Габриел Жезус беше най-съобразителен и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 3:0.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Пет минути след почивката Габриел Жезус стреля с глава при корнер, а Кепа не успя да се намеси добре, но Тиаго Силва реагира страхотно на голлинията и изчисти. В 53-а минута "артилеристите" организираха страхотна контраатака, при която накрая Букайо Сака овладя и отклони към Гранит Джака, който с лекота преодоля Уесли Фофана и стреля, но Кепа блесна с невероятно спасяване. Четири минути след това Сака направи чудесен индивидуален пробив и реши да стреля от дистанция, но топовният му шут с левия крак прелетя малко встрани от лявата греда на Кепа.

В 65-а чинута Мадуеке получи невероятен пас в наказателното поле от Матео Ковачич, измъкна се от Зинченко и успя да завърши покрай Рамсдейл за 3:1.

В 84-а минута Мартин Йодегаард получи в противниковото наказателно поле и опита удар с левия крак, но Кепа отново бе на ниво и успя да избие встрани с една ръка.

След успеха Арсенал си върна първото място във временното класиране с две точки повече от втория Манчестър Сити, но хората на Микел Артета имат и два мача повече от „гражданите“. Челси пък остава 12-и с 39 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК