Арсенал спечели с 2:1 при визитата си на Борнемут и се класира за петия кръг на турнира ФА Къп – Купата на Англия. И двамата мениджъри бяха направили доста промени в съставите си и дадоха шанс за изява на по-млади футболисти.

„Топчиите“ поведоха още в началото с гол на Букайо Сака (5) след многоходова атака, пас от Габриел Мартинели и удар от границата на наказателното поле.

В 19-та минута гостите пропуснаха да удвоят аванса си. Уилък беше изведен сам срещу стража на Борнемут, но от малък ъгъл не успя да го преодолее. Все пак „артилеристите“ вкараха втори гол скоро след това чрез Еди Нкетия (26), възползвал се от центриране на Сака.

„Черешките“ също имаха своите шансове за гол, но първо в 38-ата минута удар на Хари Уилсън бе спасен от вратаря Емилиано Мартинес, а след почивката в 66-ата минута Джак Симпсън шутира от близка дистанция и топката премина на сантиметри встрани от вратата.

В самия край Борнемут стигна до гол чрез Сам Съридж (90+4) след пас на Франсис. Попадението бе преразгледано от ВАР заради съмнения за засада, но в крайна сметка бе признато. "Черешките" имаха още шест минути от добавеното време, но не успяха да изравнят и да стигнат до преиграване.

Така Арсенал продължава към 1/8-финалите, а жребият за тях му отреди гостуване на Портсмут.