Арсенал срази Уест Хям с 2:0 в лондонското дерби от междинния 17-и кръг в английската Висша лига и го измести от четвъртата позиция във временното класиране. Гостите играха в намален състав от 67-ата минута след изгонването на Владимир Цоуфал.

„Артилеристите“ имаха инициативата през първата част, в която не успяха да реализират някое от положенията си. Малко след почивката обаче Габриел Мартинели (48) се разписа след пас на Александре Лаказет и даде аванс на домакините.

В 67-ата минута „чуковете“ останаха в намален състав след втори жълт и червен картон на Владимир Цоуфал, направи нарушение за дузпа, пропусната от Лаказет. С човек повече задачата на домакините бе улеснена, а в самия край Емил Смит-Роу (87) оформи крайния резултат след пас на Букайо Сака.

След успеха си „топчиите“ вече са четвърти с 29 точки и една повече от градския си съперник.

В друга среща от кръга тази вечер Кристъл Палас и Саутхемптън завършиха зрелищно 2:2. Уилфред Заха (2) и Джордан Аю (65) се разписаха за „орлите“, докато Уард-Проус (32) и Армандо Броя (36) бяха точки за „светците“.

Уулвърхемптън пък спечели с 1:0 при визитата си на Брайтън след гол на Ромен Саис (45+1) в края на първата част след пас на Рубен Невеш.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА