Борнемут и Арсенал направиха невероятен спектакъл и завършиха 3:3 в мача си от 20-ия кръг на английската Висша лига. „Топчиите” изоставаха с три гола на „Виталити Стейдиъм” и до 70-ата минута нямаха точен удар в очертанията на вратата, но възкръснаха и си тръгнаха непобедени, въпреки че в крайна сметка се препънаха в борбата си за титлата.

"Черешките" нанесоха сериозен удар по амбициите на „артилеристите” за успех в рамките на само четири минути през първата част. Първо Чарли Даниелс (16) получи топката от Джуниър Станислас, финтира Ектор Белерин и разстреля Петър Чех за 1:0. След това Гранит Джака извърши нарушение в наказателното поле на гостите и последва 11-метров наказателен удар, реализиран хладнокръвно от Калъм Уилсън (20-дузпа) от бялата точка. До края на полувремето гостите от Лондон продължиха да играят слабо и не създадоха нито едно голово положение пред вратата на поляка Артур Боруц.

След почивката Арсенал опита да натисне, но продължаваше да няма идея как да превземе вратата на домакините. Ектор Белерин отново направи грешка, след като изпусна Райън Фрейзър (58), който от малък ъгъл прати топката между краката на Петър Чех и направи преднината на домакините класическа, а асистенцията бе на Чарли Даниелс. Малко преди гола друго попадение на домакините бе отменено, след като топката рикошира в ръката на Калъм Уилсън.

Не се виждаше как „топчиите” ще отърват кошмарната загуба, но Алексис Санчес (70) с глава след асистенция на Оливие Жиру вкара 15-ия си гол този сезон и намали на 3:1. Това вдъхнови гостите и малко след това появилият се като резерва Лукас Перес (75) вкара първия си гол за сезона във Висшата лига след нова асистенция на Жиру. Натискът на „артилеристите” се засили, а в 82-ата минута капитанът Саймън Франсис бе изгонен с директен червен картон за нарушение в средата на терена срещу Аарън Рамзи. Така Борнемут остана с човек по-малко на терена, а в добавеното време Оливие Жиру (90+2) се превърна в герой за гостите с изравнителния гол за 3:3. Минута по-късно домакините имаха шанс отново да поведат, но Петър Чех парира удар на футболист на домакините от близка дистанция.

След равенството Арсенал остана на четвърта позиция с 41 точки и на една зад третия Манчестър Сити, а Борнемут е девети с 25 точки. „Топчиите” изостават на 8 точки от лидера Челси, който има мач по-малко и утре гостува на петия Тотнъм в лондонско дерби. „Шпорите” пък са само на две точки зад „артилеристите”.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА