Астън Вила излъга гостуващия Фулъм в 1:0 на „Вила Парк“ в мач от 33-ия кръг на английската Висша лига. Тайрън Мингс (21) вкара единствения гол за успеха, след който бирмингамци изместиха Тотнъм от петата позиция, но "шпорите" са с мач по-малко и имат домакинство на четвъртия Манчестър Юнайтед.

Виланите натиснаха от самото начало и в 13-ата минута Оли Уоткинс се свлече в наказателното поле на Фулъм като имаше претенции за дузпа, но съдията направи знак, че играта трябва да продължи. Осем минути по-късно Джон Макгин центрира в наказателното поле на „котиджърс“, където Тайрън Мингс засече с глава и вкара за 1:0. До края на първата част нямаше други интересни ситуации.

След почивката чак в 73-ата минута Оли Уоткинс тръгна на самостоятелен рейд и накрая шутира, но ударът му бе блокиран. Десет минути по-късно Харисън Рийд навлезе отляво в наказателното поле и шутира, топката рикошира в тялото на Мингс и влезе във вратата. Голът обаче не бе зачетен заради засада.

Във втората минута на добавеното време Джон Макгин можеше да удвои аванса на Астън Вила, когато бе намерен на границата на наказателното поле и шутира, но топката премина покрай десния страничен стълб.

След този успех Астън Вила събра актив от 54 точки, с което вече заема пето място, докато Фулъм е на девета позиция с 45 пункта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!