Арсенал загуби у дома от Евертън с 0:1 в мач от 33-ия кръг на английската Висша лига и остана зад съперника във временното класиране. „Карамелите“ стигнаха до успеха в Лондон след автогол в 76-ата минута на вратаря Бернд Лено.

В 12-ата минута Люка Дин центрира към Калвърт-Люин, след чийто удар топката мина на сантиметри покрай вратата на Лено. Шест минути след това Пикфорд спаси удар на Сака. В 39-ата минута Сигурдсон шутира от пряк свободен удар и прати топката в гредата. 

Седем минути след началото на втората част Арсенал получи дузпа, но след намесата на ВАР наказателният удар бе отменен заради засада на Никола Пепе. В 64-ата минута "топчиите" пропуснаха страхотен шанс да поведат, след като Калъм Чембърс не бе точен от близка дистанция и прати топката над вратата. 

Четвърт час преди края Бернд Лено направи комична грешка и се стигна до автогол, с който Евертън поведе. Ричарлисон искаше да подаде в наказателното поле, а вратарят се опита да пресече паса и пропусна топката през ръцете си, след което тя премина голлинията. 

В 93-ата минута Пикфорд спаси вратата си от попадение, а в тази ситуация бе отсъдена и засада, така че гол нямаше да бъде зачетен.

След победата си тимът от Ливърпул остава осми с 52 точки и 6 повече от Арсенал на деветата позиция.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА