Халфът на Байерн (Мюнхен) Пиер-Емил Хойберг вече ще играе за английския Саутхемптън, след като подписа петгодишен договор и стана второто ново попълнение за "светците" след Нейтън Редмънд от Норич. Двата клуба не разкриха трансферната сума за 20-годишния полузащитник.

Хойберг не успя да се пребори за титулярно място докато Хосеп Гуардиола беше наставник на баварския колос и прекара два успешни периода под наем в Аугсбург и Шалке 04. За Байерн Хойберг изигра 25 мача във всички турнири.

"Много съм доволен. Това е голяма възможност за мен. Нямам търпение да дам на клуба това, което имам и което мога. Те ми се довериха и искам да им покажа, че не са сбъркали", сподели той.

"Когато чух, че Саутхемптън се интересува от мен казах, че това е, което искам, защото мога да се видя в Саутхемптън, защото това е начинът, по който обичам да мисля, да играя и ми пасва много добре. Надявам се да бъда част от семейството на Саутхемптън и да дам каквото мога, за да се боря за клуба и за моите съотборници", допълни халфът.