Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов посъветва „червените дяволи“ да не привличат бразилския национал Филипе Коутиньо, чието име е свързвано с няколко английски тима. Халфът ще се завърне в Барселона след края на сезона, след като Байерн се отказа от възможността да го привлече с постоянен трансфер. Бъдещето на Коутиньо на „Камп Ноу” обаче не изглежда розово и каталунците ще се опитат да му намерят нов отбор.

„Много клубове от Висшата лига бяха свързани с неговото име, Арсенал, Челси, Нюкасъл и дори Манчестър Юнайтед, но понякога явният избор не винаги е правилен. Всички си мислеха, че той ще се справи отлично, когато премина в Барселона, но нещата не сработиха. Понякога трябва да направиш стъпка назад, за да можеш да вървиш напред”, сподели Бербатов.

„Няма съмнение, че той ще отиде в добър отбор, но Коутиньо има нужда от мениджър, който вярва е него и който да го направи най-важния човек в отбора, за да играе спокойно и за да е свободен да прави това, което може. Хората веднага ще акцентират за връзката му с Ливърпул и как всички няма да му простят един трансфер на „Олд Трафорд”, но честно казано Юнайтед няма нужда от него точно в този момент”, добави българинът.

„Бруно Фернандеш е много подобен играч. Той започна много силно и изглежда много обещаващ трансфер, така че не виждам смисъл Юнайтед да привлича Коутиньо. Погба се завръща, Фернандеш е там, Мактомини показва страхотен футбол. В Юнайтед имат много класа, така ще привличането на Коутиньо би било безсмислено”, завърши бившият нападател.