Битката за оцеляване във Висшата лига се завърза още повече. В мач от 34 кръг Съндърланд разпи Норич с 3:0 като гост. По този начин „черните котки“ се доближиха само на точка от „канарчетата“, които са точно над чертата с изпадащите. Освен това Съндърланд има и мач по-малко.

Отборът на Сам Алардайс взе аванс точно преди почивката. Четири минути преди края на първото полувреме Фабио Борини беше точен от дузпа, отсъдена за груб фаул на Андре Уисдъм.

В 53-ата минута Борини центрира отдясно, а Джърмейн Дефоу плонжира, за да прати топката в мрежата на Джон Ръди и да удвои преднината на Съндърланд.

Дънкан Уитмор вкара трети гол за гостите в добавеното време. Нейтън Редмънд удари греда, а претенции на Норич за дузпа бяха подминати от съдията Андре Маринър, но въпреки това „канарчетата“ не показаха никаква съпротива срещу „черните котки“.

Така четири кръга преди края Норич е с 31 точки, една повече от Съндърланд, който има мач по-малко. Нюкасъл, който също има отложена среща е на шест точки зад „канарчетата, пък и още не е изиграл двубоя си от 34 кръг срещу Суонзи.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!