Един от бившите тимове в кариерата на Стилиян Петров Астън Вила победи Дарби Каунти с 2:1 на "Уембли" във финалния плейоф на Чемпиъншип и се завърна във Висшата лига. Ануар Ел Гази (44) откри резултата малко преди края на първата част, а Джон Макгин (59) удвои аванса на тима от Бирмингам. Мартин Уагхорн (82) намали, но това бе всичко, което „овните“ постигнаха в определяния като най-скъп в света на спорта двубой. Потенциалните дивиденти за победителя се изчисляват на 170 милиона паунда, а финансовите експерти на "Делойт" твърдят, че сумата може да достигне 300 милиона паунда, ако Вила не изпадне в Чемпиъншип след първия си сезон в елита.

Бирмингамци започнаха по-активно, но постепенно „овните“ изравниха играта и започнаха по-чести да владеят типката. Грийлиш и Тами Ейбрахам шутираха неточно за Вила, а Дарби отвърна с удар на Маунт, който стреля право в ръцете на вратаря Стиър.

Малко преди почивката Адома върна към Ел Мохамади, който центрира много добре към далечната греда, а там Ел Гази (44) с плонж вкара за 1:0.

Вила започна по-добре втората част и Макгин (56) покачи на 2:0 след грешка на вратаря Кевин Роос, който тръгна да лови топката с ръце след удар на Ел Гази, но се получи и рикошет и топката се оплете в мрежата. Последваха пропуски на Грилийш и Ел Гази, а едва в 71-вата минута Дарби застраши противниковата врата с удар на Богъл, след който топката опъна мрежата, но от външната страна.

В 76-ата минута шут на Мариот премина на сантиметри от страничната греда. Усилията на „овните“ за гол дадоха резултат и Мартин Уагхорн (82) намали за 2:1, но до края на срещата той и съотборниците му не успяха да стигнат до изравняване, което щеше да прати мача в продължения.