Любомир Генчев стана първият българин с купа на митичния стадион "Уембли" от времето на Димитър Бербатов в английския футбол. Преди 8 години Митко вдигна с Манчестър Юнайтед трофея "Къмюнити шийлд" в предсезонния мач между шампиона и носителя на Купата на ФА.

В неделя уникален успех постигна Любомир Генчев, печелейки първенството на Футболната асоциация Vase Challenge, обикновено наричана FA Vase. Финалът на надпреварата, в която стартираха 619 отбора, бе на стадион „Уембли“ в Лондон пред повече от 10 хиляди зрители. Сред тях бяха председателят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново - Бончо Генчев и синът му Явор.

Изключителен мач за своя отбор Черци Таун изигра Любомир Генчев. Нападателят, който е минал още през Унион (Берлин), Нафтекс, Любимец, Монтана, Локомотив (Горна Оряховица) и Етър, се отличи с три асистенции.

Мачът на финалистите Черци Таун и Кроу Валей, спечелили безапелационно своите лиги, продължи 120 минути и бе решен в продълженията. В редовното време съперниците си отбелязаха по един гол. Любо Генчев центрира от корнер за попадението на своя тим, вратарят на съперника спаси негов опасен удар, а в последната минута на добавеното време българинът подаде на съотборник, който обаче не успя да реши срещата от непосредствена близост. 

В продълженията пробив на Генчев бе спрян с нарушение и реферът отсъди дузпа за 2:1, а за третия гол седмицата на Черци Таун изведе на двойно съотборника си Роу, който прати топката в долния десен ъгъл на вратата и осигури трофея за тима си.

Настоящият тим на Любо е от град Чърти, мениджър му е северноирландецът Дейвид Андерсън, водил Уимбълдън през периода 2004-2007 година.

Любопитно е, че преди финала лично Дейвид Бекъм е пожелал успех на Черци Таун.