Манчестър Юнайтед отложи празненствата за титла на градския съперник на Сити, след като победи с 3:1 при гостуването на Астън Вила.

"Червените дяволи" започнаха страхотно мача и направиха няколко пропуска в първия четвърт час на мача, но съперникът им откри резултата. Това стана в 24-ата минута, в която Бертранд Траоре завърши индивидуален пробив с удар в горния десет ъгъл (1:0).

Авансът на Вила се запази до почивката, а втората част започна с пропуск на Анвар Ел-Гази, който пробва удар от границата на наказателното поле.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Гостите от Манчестър Юнайтед обаче не се притесниха особено и обърнаха резултата само за 4 минути. В 53-ата Бруно Фернандеш се разписа от дузпа в долния десен ъгъл (1:1), а минути по-късно и Мейсън Грийнууд стреля там за 2:1 в полза на гостите.

След час игра реферът подмина игра с ръка в наказателното поле на Юнайтед, а минути преди края Единсон Кавани оформи крайното 3:1 с глава.

Минута след гола Астън Вила остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Оли Уоткинс, санкциониран за симулация в наказателното поле.

Манчестър Юнайтед е на 10 точки зад градския си съперник Сити и с мач по-малко три кръга преди края, но успех на "гражданите" срещу Нюкасъл в петък или издънка на "червените дяволи" преди това срещу Лестър (във вторник) или Ливърпул в четвъртък ще означават титла за Пеп Гуардиола и компания.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ