Собственикът на Ливърпул Джон Хенри обяви колко е горд след невероятната календарна година, свързана с актуалния шампион на Англия. „Червените” сложиха край на 30-годишното чакане и спечелиха титлата в Англия, а преди това завоюваха Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство за последните два сезона.

„Мина много време. Гледах как Юрген еволюира емоционално нашия клуб и това бяха невероятни 10 години. Искам да кажа на феновете ни, че това чакане беше дълго, но сега трябва да празнуваме. Усеща се като подарък. Всеки ден се будя и знам, че сме шампиони. Така искам и да са феновете ни, знаейки какво постигнахме в Европа и Англия. Надявам се да сте горди, колкото и аз.

Фактът, че сме шампиони на Англия, на Европа, на света, а също така и със Суперкупата на Европа е уникален за организацията и играчите. Да бъдем въвлечени в този успех беше основната идея за нас, когато решихме да поемем акциите на клуба.

Ентусиазмът, който носи Клоп, кара всички да са позитивни всеки ден. Той работи всеки ден с Майк Гордън и Майкъл Едуардс, двама човека, които имат изключителни морални устои, за каквито не може и да подозирате. Всички са много талантливи в работата, която вършат.

Искам да благодаря на щаба, играчите, всички, които са част от този отбор през последните години, както и последните два уникални сезона. Благодаря ви”, каза в обръщение Джон Хенри.