ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Брайтън избухна след кошмарната домакинска загуба с 1:5 от Евертън и размаза Арсенал с 3:0 на "Емирейтс" в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига, попарвайки надеждите на "артилеристите" за титлата. Хулио Енсисо (51), резервата Денис Ундав (86) и Первис Еступинян (90+6) вкараха головете на "Емирейтс", доближавайки лидера Манчестър Сити на две точки от нов шампионски трофей.

"Чайките" играха по-добре и напълно заслужено си тръгнаха с трите точки, които им дават шанс дори да помечтаят за топ 4 в крайното класиране. Още в 12-ата минута Хулио Енсисо с лекота преодоля защитата на Арсенал и стреля от границата на наказателното поле, но Аарън Рамсдейл направи блестящо спасяване. Четири минути по-късно Мартин Йодегаард имаше добър шанс, но прати топката на сантиметри покрай вратата. 

В 20-ата минута Микел Артета трябваше да направи принудителна смяна. Габриел Мартинели бе заменен от Леандо Тросар. В 31-ата минута именно Тросар уцели напречната греда след мощен изстрел отблизо. В добавеното време на първата част топката рикошира в защитник на "чайките" и стигна до Букайо Сака, но неговият изстрел мина встрани от вратата. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

След почивката в 51-ата минута Рамсдейл нямаше шанс при удара с глава на Хулио Енсисо за 0:1. 

Четвърт час преди края на двубоя световният шампион с Аржентина Алексис Мак Алистър стреля от воле, но не намери целта. 

В 85-ата минута груба грешка на Тросар позволи на Дениз Ундав да прехвърли Рамсдейл за 0:2. В шестата минута на добавеното време Первис Еступинан оформи крайното 3:0 за Брайтън, след като вратарят се намеси при първия изстрел на Ундав, но при добавката еквадорецът бе точен.

След загубата тимът на Микел Артета има 81 точки на второто място, а лидерът Манчестър Сити е с 85 и мач по-малко. В следващия кръг Арсенал играе с Нотингам и ако не спечели, титлата отива в Манчестър. "Гражданите" пък се изправят срещу Челси и при успех над "сините" от Лондон стават шампиони, дори ако "артилеристите" победят. Със спечелените три точки Брайтън вече е на шестата позиция в класирането с 58 точки и е само на 4 от петия Ливърпул. 

АРСЕНАЛ - БРАЙТЪН 0:3
0:1 Хулио Енсисо (51), 0:2 Денис Ундав (86), 0:3 Первис Еступинян (90+6)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!