Брентфорд победи у дома Фулъм с 3:2 в мач от 26-ия кръг на английската Висша лига и продължи страхотната си серия, записвайки 12-и пореден мач без загуба за първенство.

Домакините започнаха агресивно и след пропуски на Брайън Мбемо поведоха с гол на Итън Пинок (6), който засече центриране от корнер и след рикошет топката се озова в мрежата на Бернд Лено за 1:0.

Фулъм отърси от стъписването и започна да търси изравнително попадение, но трудно стигаше до удари към вратата на Давид Рая. В 17-ата минута гредата попречи на Мбемо да удвои аванса на Брентфорд, а в 36-ата минута и Айвън Тони нацели напречната греда след шут от пряк свободен удар.

Гостите изравниха с единствения си точен удар за първата част чрез Манор Соломон (39) с глава при добавка, след като Андреас Перейра уцели гредата от пряк свободен удар.

Брентфорд стартира по-добре и второто полувреме, а в 50-ата минута Иса Диоп фаулира в наказателното поле Кристиан Ньоргор и домакините получиха дузпа. Зад топката застана Айвън Тони (53-дузпа), който хладнокръвно реализира за 2:1 с 15-ия си гол през сезона.

Гостите натиснаха, но не създадоха проблеми за защитата на домакините, а Матиас Йенсен (85) реши всичко с трети гол след асистенция на резервата Кевин Шаде. 

В последните секунди от добавеното време Карлос Винисус (90+9) вкара втори гол за гостите, но веднага след това реферът даде последния съдийски сигнал. 

След загубата си Фулъм остава на 7-о място в подреждането с 39 точки и пропусна да изпревари шестия Нюкасъл. Брентфорд е 8-и, с равен брой точки с Брайтън - по 38. В следващия кръг Брентфорд ще гостува на Евертън, а на Фулъм предстои лондонско дерби с лидера в класирането Арсенал.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!