Футболни фенове в Англия призоваха местната футболна асоциация за радикални мерки след първия отложен мач заради заразени с COVID-19 играчи между Астън Вила и Нюкасъл, който трябваше да се играе тази вечер от 22:00 часа.

Многото положителни тестове в тима на гостите наложи те да не пътуват, а все още не е ясно кога ще бъде изигран мачът.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Привържениците на домакините предложиха да бъде взето решение Астън Вила да вземе служебно трите точки, тъй като няма вина за отлагането на срещата и да се помисли за правило, което да урежда подобни казуси, а не решенията да се вземат за всеки конкретен случай.

"Това няма да е последният отложен мач. Представете си какво ще стане до края на сезона. Календарът и без това е сгъстен. Трябва да се вземе решение, което да не поражда проблеми след себе си. Какво сме виновни ние, че те не могат да се пазят и не са си изолирали болните", коментират феновете на Астън Вила и обвиняват местните футболни шефове в погазване на собствените си правила.

От Нюкасъл се оправдаха, че са спазили всички срокове и са информирали Футболната асоциация за проблема, като благодариха, че не са били задължени да се явят на мача с втория си състав.