Брайтън победи гостуващия Уигън с 2:1 в среща от 43-ия кръг на Чемпиъншип и може още тази вечер да си осигури промоция в английската Висша лига, ако Хъдърсфийлд не спечели при визитата си на „овните” от Дарби Каунти. За последно Брайтън игра в елита на Англия преди 34 години.

Глен Мъри (37) и Соломон Марч (65) се разписаха за успеха на „чайките”, а Ник Пауъл (85) вкара почетния гол за Уигън, който остава застрашен от изпадане в третото ниво на английския футбол, след като заема предпоследна 23-а позиция с 40 точки.

Брайтън е лидер с 92 точки. Възпитаниците на Крис Хютън може да бъдат изместени от първите две позиции само при загуби до края на сезона и в същото време при победи на Нюкасъл и Хъдърсфийлд, които имат само теоретични шансове да ги изместят от върха. Нюкасъл е втори с 85 точки, а Хъдърсфийлд е четвърти със 77 точки и два мача по-малко. Головата разлика на „териерите” в само +5 попадения, докато тази на „чайките” е +37, което им дава допълнително предимство и на практика те вече са в елита.

Резултатите от 43-ия кръг в Чемпиъншип:
Фулъм – Астън Вила 3:1
Барнзли – Брентфорд 1:1
Бирмингам – Бъртън 0:2
Блекбърн – Бирстол Сити 1:1
Брайтън – Уигън 2:1
Кардиф – Нотингам 1:0
Ипсуич – Нюкасъл 3:1
Лийдс – Уулвърхемптън 0:1
Престън НЕ – Норич 1:3
КПР – Шефилд Уензди 1:2
Рединг – Родъръм 2:1
В момента играят: Дарби Каунти - Хъдърсфийлд