Брайтън измъкна 1:1 у дома срещу Нюкасъл в среща от 36-ия кръг на английската Висша лига и направи важна крачка към оставането си в елита.

„Чайките“ играха доста вяло през първата част и не сътвориха нито една опасна атака, а при една от своите „свраките“ поведоха с гол на Айсе Перес (18), който се разписа след асистенция на Саломон Рондон.

След гола домакините се посъбудиха и започнаха по-често да владеят топката, а след почивката се добраха до изравнително попадение чрез германеца Паскал Грос (75), възползвал се от подаване на Глен Мъри. До края на срещата футболистите на Крис Хютън се опитаха да стигнат и до пълен обрат, но „свраките“ удържаха равенството.

Така Брайтън събра 35 точки и остава на спасителната 17-а позиция с аванс от 4 точки пред 18-ия Кардиф. В последните два кръга обаче „чайките“ имат визита срещу борещия се за място в топ 4 и участие в Шампионската лига Арсенал и домакинство срещу шампиона и лидер Манчестър Сити, който има само точка аванс пред Ливърпул. Нюкасъл е 13-и с 42 точки и отдавна е спокоен за мястото си в елита.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019