Челси, Арсенал и Тотнъм продължават напред към 1/4-финалите на турнира за Купата на Лигата в Англия.

Челси постигна изключително странна победа с 3:2 у дома срещу Дарби Каунти, като на два пъти повеждаше с автоголове на съперника, а в 41-ата минута Франсеск Фабрегаас сложи точка на спора и оформи крайния резултат. Така "сините" изхвърлиха от турнира любимеца на "Стамфорд Бридж" Франк Лампард, който вече трупа опит като мениджър.

Интересно беше и на друг лондонски стадион - "Емирейтс", където Арсенал се справи с 2:1 с Блекпул. Ветеранът Лихтщайнер и 18-годишният Смит-Роу дадоха аванс на "артилеристите" с попадения в 33-ата и 50-ата минута, малко след което Арсенал остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Гендузи. Това доведе до активизация на Блекпул, стигнал до гол в 66-ата минута, дело на О'Конър, който напусна играта с червен картон в 84-ата минута.

В третия мач в Лондон тази вечер Уест Хям загуби с 1:3 от Арсенал. Хю Мин Сон вкара на два пъти за Тотнъм в 17-ата и 54-ата, Лукас Перес намали за "чуковете" в 71-ата минута, но Фернандо Йоренте оформи крайното 3:1 в 75-ата минута.

В последната среща от програмата за тази вечер Мидълзбро се справи с 1:0 с Кристъл Палас с гол на Люис Уинг.